zpět na výpis autorů

Theodor Breitwieser

1847 Vídeň, Rakousko - 1930 Kaltenleutgeben

Breitwieser se od roku 1866 vzdělával na vídeňské Akademii u svého učitele Eduarda von Engertha. Maloval především vojenské výjevy, ale také žánrové obrazy z lidového života. Inspirován básní Nikolause Lenaua Tři namaloval obraz Rakouští uhlani na pochodu, který zakoupil arcivévoda Ludvík. Velké množství Breitwieserových obrazů zakoupil také císař František Josef I., díky čemuž se umělec stal vyhledávaným ve vídeňských dvorních kruzích.

V roce 1885 Breitwieser odcestoval do Spojených států, kde namaloval velká bitevní panoramata pro společnost American Panorama Company Williama Wehnera. V této době vytvořil také několik žánrových a jezdeckých vyobrazení a výjevy ze života kovbojů, včetně průvodu v prérii, který následně zakoupil císař František Josef I.

Od roku 1883 byl Theodor Breitwieser členem vídeňského Künstlerhausu a v roce 1915 byl vyznamenán stříbrnou medailí Spolku Albrechta Dürera.

Mnoho jeho obrazů se dnes nachází v rakouských muzeích, ale ještě více jich je v soukromém vlastnictví, a proto jsou často nabízeny na aukcích umění.


Díla v aukcích

Autor: Theodor Breitwieser

3. Kovbojové v prérii - z majetku Habsburků

Aktuální cena: Dostupné po přihlášení
Vyvolávací cena: 7 500 Kč
Konec dražby: 07.10.2024 20:00 SELČ

draží se
více informací

Příjem uměleckých děl do aukce

Příjmáme do aukce umělecká díla, obrazy, plastiky, starožitnosti.

Chcete-li znát orientační cenu, vyžádejte si ocenění. Máme zájem i o celé pozůstalosti nebo sbírky.

Ocenění Vašich předmětů je od nás zdarma.

chci ocenit dílo


Chcete vědět o našich novinkách jako první?

Zanechte nám vaši e-mailovou adresu a už Vám neunikne žádná speciální nabídka.